dimarts, 1 de desembre del 2009

Consell de ciutat


El passat dissabte vaig assistir a la primera sessió de treball (plenari) del nou Consell de Ciutat en representació de la Plataforma Serres Garraf-Ordal (PSGO). Tot i que vàrem haver certes improvisatcions (que han de ésser corretgides), crec que el treball d'aquest Consell potser útil pel futur de Sant Boi aportant idees pel futur.


Excursio de Begues a Olesa pel camí Ral




El passat diumenge vàrem poder gaudir amb d'altres amics d'un interessant recorregut pel camí ral en el seu tram de Begues a Olesa de Bonesvalls.
Guiats per en Xavier Parellada, vàrem fer una primera parada al Pou de Gel de Begues. Vam anant seguint el camí ral amb mes o menys dificultat i a vegades es perd invait per noves infrastructures (com per exemple la depuradora de Begues). Vàrem fer una altra parada al calaix de Sant Cristòfol (al límit del terme municipal entre Begues i Olesa) on sen's va explicar una curiosa llegenda.
A prop d'Olesa vam poder veure la "roca dels pollets" on ens varen explicar que si t'acostes molt a la roca pots sentir els pollets; la veritat es que la canalla el que feia, era estampar el cap del company, que queia al parany, contra la roca i vaja si escoltava els pollets!.

Un poc mes endavant vàrem poder veure antics forns de calç i al arribar a Olesa ens vam trobar amb el magnífic conjunt de l'Hospital de Cervelló.

L'Hospital de Cervelló o d'Olesa de Bonesvalls ( o de Santa Maria de Bonesvalls),va ser fundat el 1262 per Guillem de Cervelló per l'acolliment dels pelegrins i vianants per l'antic camí de Barcelona a Vilafranca del Penedès que passa entre d'altres pobles per Sant Boi, St. Climent de Llobregat, Begues i Olesa de Bonesvalls.
Esperem que el projecte de recuperació del camí ral sigui aviat una realitat que permeti conèixer millor el nostre territori i la nostra història per tal d'estimar-lo i defensar-lo davant agressions urbanístiques que no ens porten en lloc.

Traductor