dijous, 11 de desembre del 2008

Riera de Can Solé

La Riera de Can Solé neix als contraforts dels massissos del Garraf-Ordal, espai anomenat també Serres Garraf-Ordal o Muntanyes del Baix. Es l'unica riera que encara no ha estat soterrada a Sant Boi de Llobregat i es un corredor biològic que permet que la fauna pugui accedir de la muntanya al riu i viceversa.
Es un autèntic trèsor per al nostre municipi (Sant Boi de Llobregat); però l'Ajuntament ha decidit fer un ARE (Area Residencial Especial) en aquest indret que sempre havia estat declarat com a parc periurbà.
El meu Grup (Grup Benviure) i jo mateix, per descomptat, defensem el Parc Lluís Companys i creiem que el mes adient es que el sostre habitable que correspon a la zona de l'ARE Riera Can Solé es traslladi a l'interior del barri de Ciutat Cooperativa-Molí Nou, preservant el Parc i la Riera tal i com es va pactar a l'Agenda 21 i als diferents Plans d'Actuació Municipal (PAM).

2 comentaris:

  1. Hola Josep,
    Tal i com tu dius tot l'esforç que va suposà el participar a les comissions de l'Agenda21, han quedat en nores, ara que tenim un govern d’esquerres amb els compromisos de respectar la riera i el parc, fan un Are, perquè no va sortir a la diagnosis de les necessitats reals d’habitatge?.
    Perquè no és traspassa l'ARE a tota la nova zona urbanística del Yor?, tanta presa en urbanitzar i ara està tot parat, fins i tot l'oficina de venda del pisos està tancada.
    Que pesà amb la zona de la caserna?.
    El 25/09/2008 és va signar el ARE de la Riera de Can Solé, i ara resulta que els mateixos que han signat, tenen que fer al•legacions?
    De que serveix tanta participació ciutadana?
    Andreu0505

    ResponElimina
  2. Al meu entendre, la participació ciutadana s'ha de donar des del primer moment en qualsevol cas, per a poder valorar conjuntament els pros i contras d'un principi. La participació ciutadana es una broma quan el projecte esta decidit en un 98%.
    Crec que tenim encara (lamentablement) a Sant Boi, un llarg recorregut per aconseguir una participació ciutadana real i efectiva.

    ResponElimina

Traductor